Orthomoleculair diëtist | Kinesioloog | Dru yoga/pilates docent | 3Care specialist

Balans door beweging: Dru Yoga & Pilates

Wat is Dru yoga?
Dru Yoga is een van de populairste vormen van yoga in Nederland. Ik geef yogalessen aan jong en oud ongeacht hoe fit men is. Dru-yoga gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het naast een sierlijke ook een krachtige manier is om stress te verminderen.

Dru Yoga is goed voor de rust in lichaam en geest, bevordert de innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve en pro-actieve levenshouding.
Je kunt workshops en retreats op verschillende niveaus volgen.

In essentie blijven de doelstellingen van Dru Yoga
Het verlichten van stress
Onze eigen balans vinden binnen de druk van ons moderne bestaan.

Wat is Pilates?
Pilates is een oefenmethode waarin we zoeken naar ultieme balans tussen mindset en lichaam. Het is een harmonieuze combinatie van kracht, souplesse en controle voor het hele lichaam.

We werken vanuit de core, het centrum van kracht, namelijk de buikspieren, rugspieren, binnenkant dijbeen en bilspieren. Elke oefening wordt van hieruit opgebouwd, wat zorgt voor een krachtig, soepel lichaam en gestroomlijnde spieren – dus geen bulkachtige spieren. Verder zorgt het voor een goede houding en een groot bewustzijn van het lichaam.
In de Pilates oefeningen werken we op een mat waarbij we de core nog eens extra versterken.

Waarom Pilates?
Joseph Pilates geloofde erin dat correctieve oefeningen voor het lichaam starten met een goed bewustzijn van het lichaam zelf. Tevens vormen de oefeningen een algehele training door de verschillende posities. Dit werkt beter dan het zinloos herhalen van bewegingen. Het is voor iedereen geschikt, want bij elke beoefenaar van Pilates wordt met een systeem gewerkt dat naadloos aansluit op de behoeften van iemands lichaam.
De methode is uitgegroeid tot één die onder andere door artsen, fysiotherapeuten en chiropractors wordt erkend. Het is een doeltreffend hulpmiddel om preventief te werken, maar kan als revalidatie worden gebruikt, na het beëindigen van reguliere behandelmethoden.

Het trainingsresultaat

 • Een sterk, slank en lang lichaam
 • Verbeteren en beheersen van lichaam, ongeacht de huidige conditie
 • Voorkomen van of snellere genezing van blessures
 • Revalideren van een operatie of blessure
 • Uitdaging in de sportroutine
 • Pilates is een ideaal alternatief voor ieder die conventionele training niet aankan vanwege bijvoorbeeld hoge bloeddruk, diabetes, osteoporosis, scoliosis, carpal tunnel syndroom, zwaarlijvigheid, chronische rugklachten, etc.

Pilates gaan uit van zes methoden: concentratie, centreren, controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen.

 • Concentratie: Met volle aandacht, concentratie en toewijding trainen om de maximale waarde en resultaat van elke oefening te kunnen krijgen.
 • Centreren: De concentratie fysiek naar het centrum van het lichaam brengen en met de juiste energie de oefeningen aansturen vanuit het centrum van kracht.
 • Controle: Iedere Pilates oefening  moet gecontroleerd uitgevoerd worden en elk lichaamsdeel heeft een eigen functie.
 • Precisie: In pilates word het bewustzijn in elke beweging vastgehouden. Er is een exacte placering van de gewrichten ten opzichte van elkaar met de juiste balans tussen alle spieren als een geheel.
 • Ademhaling: Joseph Pilates legde veel nadruk op correcte ademhaling om zo de longcapaciteit te vergroten en het re integreren in de oefeningen.
 • Vloeiende bewegingen: in de training worden de oefeningen op een vloeiende manier aaneengeschakeld. De souplesse en gratie van de bewegingen zorgen voor energie die moeiteloos door het lichaam stroomt.
2017-08-16T12:25:57+01:00

Praktijkadres:

Laan van Rustenburg 44 in Voorburg

06-24 105 170

info@praktijknatuurgeneeskunde.com

KvK: 27164606
BTW-id: NL002043498B82
AGB code: 90032778