Orthomoleculair diëtist | Kinesioloog | Dru yoga/pilates docent | 3Care specialist
Over Inge2020-01-14T18:22:11+01:00
Loading...

Ik help je aan meer energie, een optimale gezondheid en een goed gewicht.

“De klachten zijn enorm verminderd sinds ik me aan jou aanwijzingen hou. Daar ben ik echt vreselijk blij mee”.

“Nogmaals hartelijk dank voor je steun en je geloof in mijn klachten, zonder jou had ik deze weg niet kunnen bewandelen”.

Inge van den Akker

Orthomoleculair Diëtist
Kinesioloog
Pilates & Dru Yoga docent
3Care specialist

Over

INGE VAN DEN AKKER

VOEDINGS- en LEEFSTIJLSPECIALIST

Mensen zeggen dat ze mij bezoeken omdat ik een allround gezondheidsspecialist ben. Naast afgestudeerd diëtist en voedingskundige, werk ik ook als orthomoleculair natuur diëtist en kinesioloog. Tevens geef ik pilates en Dru yoga lessen. Een perfecte combinatie waarmee ik jou help gezond en stralend te worden. Ik geef je de kracht om je sterk te voelen en je gedrag, voeding en leefstijl op een positieve manier te veranderen.

Ik ben enthousiast en een beetje eigenwijs. Ontplooiing, vrijheid en genieten zijn belangrijke waarden in mijn leven. Deze waarden zie je dan ook terugkomen in mijn manier van werken en coachen.

Vanuit een holistische benadering gaan we samen op zoek naar balans in je totale leefpatroon. Het gaat hierbij om je eten en drinken, je manier van bewegen, je denken en je emoties.

Ik werk met een combinatie van behandelmethoden. Gebaseerd op jarenlange scholing en ervaring. Hierdoor krijg professionele ondersteuning op een persoonlijke manier! Mijn opleidingen zijn o.a.:

  • Voeding en diëtetiek
  • Orthomoleculaire geneeskunde
  • Touch for Health
  • Stress release
  • Pilates instructeur
  • Dru yoga docent
  • Brain-Gym®
  • 3Care specialist

“Nogmaals heel veel dank voor je hulp!!!! Ik ga door en voel mij daar zeer goed bij!!”

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie – letterlijk ‘bewegingsleer’ – is een therapeutisch manier van werken waarbij gebruik wordt gemaakt van spiertesten. Hierbij oefent een kinesioloog zachte druk uit op verschillende spiergroepen om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in het lichaam verstoord is geraakt. Tegelijkertijd geven spiertesten aan hoe die balans kan worden hersteld.

gezondheidsdriehoekKinesiologen werken vanuit een holistisch gezondheidsmodel (beweging, mindset en voeding) dat er vanuit gaat dat alle zijden van de driehoek met elkaar verbonden zijn. Het lichaam in zijn totaliteit dus.

Lees op mijn blog meer over kinesiologie

Wat is Touch for Health?

Met inzichten uit de kinesiologie is Touch for Health ontstaan. Een spier- en energieversterkende methode die ervoor zorgt dat het lichaam zijn vermogen terugvindt om zichzelf te herstellen.

Met spiertesten kunnen spieren die zwak of overbelast zijn (bijvoorbeeld door stress) worden gevonden. Door het aanraken, masseren en vasthouden van specifieke punten op het lichaam kunnen de energieblokkades worden hersteld. Je energie kan weer stromen en je klachten verminderen of herstellen. Je voelt je weer vitaal!

Dru Yoga en Pilates

Dru Yoga is een van de populairste vormen van yoga in Nederland. Dru yoga is geschikt voor iedereen die zijn lichaam soepel en sterk wilt houden en verbinding zoekt met zijn eigen kracht en rustpunt. Dru yoga gaat uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het naast een sierlijke ook een krachtige manier is om stress te verminderen. Dru Yoga is goed voor de rust in lichaam en geest, bevordert de innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve en bewuste levenshouding.

Pilates is een oefenmethode voor het gehele lichaam. In de methode wordt gewerkt naar het vinden van de ultieme balans tussen mind en body en de samenhang tussen kracht, souplesse en controle.
Het centrum van kracht – je core, oftewel de buikspieren, rugspieren en bekkenbodemspieren – is het punt van waaruit alle oefeningen worden opgebouwd.

Lees op mijn blog meer over mijn Dru Yoga en Pilates lessen

Orthomoleculaire geneeskunde

Het doel van orthomoleculaire therapie is bevordering van de gezondheid en herstel van ziekteprocessen. Lichaamscellen worden in de behandeling voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

De orthomoleculaire behandeling gaat terug naar de basis van de juiste voeding. Maar zelfs voor een gezond persoon is het bijna onmogelijk om via voeding de optimale hoeveelheden voedingsstoffen binnen te krijgen. Daarom kan het nodig zijn om, naast een volwaardig voedingspatroon, extra stoffen binnen te krijgen in de vorm van voedingssupplementen. Zo zorgen we ervoor dat het lichaam optimaal kan functioneren in zijn eigen kracht.

Met de wetenschap dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben ontstond al eeuwen geleden. Maimonides (1135-1204) hanteert de stelling dat: ‘geen enkele ziekte die door dieet kan worden genezen, met andere middelen dient te worden behandeld’. Dit idee werd overheerst toen de chirurgie met kunstmatige medicijnen als antibiotica steeds meer resultaat boekte. Kunstmatigheden waar ons lichaam steeds meer resistent voor wordt.

Praktijkadres:

Laan van Rustenburg 44 in Voorburg

06-24 105 170

info@praktijknatuurgeneeskunde.com

KvK: 27164606
BTW-id: NL002043498B82
AGB code: 90032778