Orthomoleculair diëtist | Kinesioloog | Dru yoga/pilates docent | 3Care specialist

Op de rode lijst staan voedingsmiddelen met een hoge glycemische index. Deze bestaan uit enkelvoudige koolhydraten. Enkelvoudige koolhydraten is een andere benaming voor snelle koolhydraten, waar voornamelijk de suikers onder vallen. Deze enkelvoudige koolhydraten worden zonder moeite afgebroken door het lichaam en geven direct energie. Hierdoor stijgt de bloedsuikerspiegel snel, waardoor het lichaam veel insuline aan moet maken om dit allemaal naar de lichaamscellen te vervoeren. Met als gevolg dat de bloedsuikerspiegel snel te laag wordt en er vervolgens weer behoefte is aan een andere snelle koolhydraat. Enkelvoudige koolhydraten zitten onder andere in snoep, koekjes, gebak, chips, fruit, frisdrank, witbrood en vruchtensappen.

Het eten van voedingsmiddelen met een hoge GI zorgt voor de opbouw van buikvet en het ontwikkelen van obesitas. Vandaar dat deze voedingsmiddelen bij voorkeur vermeden moeten worden, of gebruikt moeten worden net voor of na het sporten. Eet je toch iets met een hoge GI, combineer dit dan met iets uit de groenelijst voor een juiste balans.

Download gratis de rodelijst met etenswaren die een hoge glycemische index bevatten en zoveel mogelijk vermeden moeten worden.

2016-06-10T13:50:45+02:00

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Praktijkadres:

Laan van Rustenburg 44 in Voorburg

(Bruinings Ingenhoeslaan 122 in Voorburg)

06-24 105 170

info@praktijknatuurgeneeskunde.com

KvK: 27164606
AGB code: 90032778